Bel ons: 0172 - 764 777

Het is weer "Stoptober", doe je mee?

Het is weer "Stoptober", doe je mee?

Geschreven op: vrijdag 01 januari 2021

Stoppen met roken

https://www.youtube.com/watch?v=GkaHTe-2s50

Dat roken heel wat gevolgen heeft op gezondheid, hoeven wij je eigenlijk niet meer te vertellen. Maar in deze stressvolle periode rondom alle Corona-perikelen is stoppen nóg belangrijker geworden.

Naast 20 keer meer risico op longkanker, hebben vooral de hartslagaders zwaar onder sigarettenrook te lijden. Daarnaast is roken een belangrijke risicofactor voor trombose, beroerte, maagzweren en zweren in de dunne darm.

De meeste rokers willen daarom ook graag stoppen, maar dat valt niet mee. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Behalve de lichamelijke verslaving aan nicotine, is er ook de geestelijke afhankelijkheid die vaak op speelt. Bijvoorbeeld op een feestje of juist als er een stresssituatie is. Op zulke momenten is het heel moeilijk niet te roken.

Acupunctuur helpt zowel lichamelijke als geestelijke aspecten van de ontwenningsverschijnselen verminderen. De vitaliteit neemt toe en gevoelens van onrust en irritatie verdwijnen, de wilskracht wordt sterker en de tabak smaakt vies.
Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken nodig om succesvol van het roken af te komen.

Het stoppen met roken moet je uiteraard zelf doen, maar acupunctuur is een erg goede steun in de rug.