Bel ons: 0172 - 764 777

Naaldbehandeling

Acupunctuur is ook een ideaal hulpmiddel om de spieren te laten herstellen na een geleverde prestatie. Of dit nu na een wedstrijd is of tussen bepaalde trainingen, men moet er steeds voor zorgen dat het lichaam voldoende hersteld is, voordat men aan een nieuwe trainingsprikkel begint. Het lichaam raakt anders overbelast en is gevoeliger voor blessures. Veel sporters trainen gedurende jaren op hoog niveau. Wedstrijdstress, intense trainingprogramma’s, druk van sponsors, commerciële belangen, algemene stress en spanning, de sportpsycholoog is niet meer weg te denken. 
Onder invloed van stress raakt de energiebalans verstoord. 
De spanning in de spieren is dan hoger dan strikt noodzakelijk en deze situatie is niet optimaal voor de sporter om te presteren. Te veel stress levert een verstoring van de energiehuishouding op. Deze storing geeft een blokkade en vervolgens een stagnatie van "Qi". Omdat de energie van de "Levermeridiaan" verantwoordelijk is voor de vrije "Qi" stroom en de "Leverenergie" instaat voor de voeding van de pezen en spieren, zal overmatige stress een goede sportprestatie beperken. Aan de andere kant is stress ook nodig om te kunnen presteren. Energetisch gezien kan een beetje stress de "Leverenergie" juist beter laten stromen, waardoor de spieren en pezen voorzien worden van de nodige energie. Acupunctuur kan de prestatie van een sporter helpen verbeteren op verschillende momenten:
- tijdens de trainingsperiode - voor de wedstrijd - herstel na de wedstrijd.
Bij het begeleiden van sporters is de kracht van acupunctuur bij stress een onmisbare factor, stressmanagement. 
 
Met jarenlange ervaring als sportarts bij de Dansmarathon en als Sport- en EHBO-arts bij het EK schaatsen en schaatsverenigingen is dit een bijzondere toevoeging aan onze praktijk.