Bel ons: 0172 - 764 777

Sportbegeleiding

Sportbegeleiding met acupunctuur

"Sporten is belangrijk"! 

Maar aan sport doen heeft pas positieve effecten op het lichaam als je het op een verstandige manier aanpakt. In onze huidige maatschappij ligt de nadruk vooral op het genezen. Vaak komt een sporter pas in contact met acupunctuur in geval van een blessure. Het is echter belangrijk dat de sporter weet wat er moet gebeuren om een blessure te voorkomen. Basisprincipe van de TCM is om ziekten/blessures te voorkomen. Het preventieve karakter van de TCM is nog vrij onbekend. 
Binnen de preventie van ziekte is sporten of bewegen een basisvoorwaarde.
Op de juiste manier sporten is een tweede voorwaarde om het lichaam gezond te houden. Wanneer je op een goede manier sport, dan is het belangrijk met meerdere factoren rekening te houden. Zowel iemand die voor de eerste keer "hard gaat lopen", als de professional die wedstrijden doet, moet rekening houden met al die factoren. 
Het is bijvoorbeeld belangrijk om op een juiste manier te trainen. Trainen is het steeds beter aanmaken en benutten van brandstof om een prestatie te kunnen leveren. 
Brandstof = energie = "Qi". Natuurlijk moet men voldoende trainen om die brandstof huishouding aan te maken en optimaal te gebruiken, maar wanneer energie om een of andere reden onvoldoende aanwezig is of stagneert in ons lichaam zal de training niet het gewenste effect opleveren. Om zo optimaal mogelijk te trainen, is het verstandig de energiehuishouding in balans te laten brengen.