Bel ons: 0172 - 764 777

Psychische Klachten & Stress Release

PSYCHISCHE PROBLEMATIEK EN STRESSMANAGEMENT

De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft duizenden jaren de samenhang bekeken tussen lichamelijke en psychische kenmerken. Of het nu gaat over woede of over verdriet, angsten en piekeren, de samenhang met het lichaam is bekend. Men weet welke lichamelijke gesteldheden tot welke psychische problemen kunnen leiden en omgekeerd.
Alles wat we meemaken, wordt in ons lichaam weerspiegeld.
Aan iemands houding of gelaatsuitdrukking bijvoorbeeld kunnen we veel aflezen. 
Alle problemen waar we mee worstelen, worden in ons lichaam opgeslagen. Dat is zelfs in de "westers medische" benadering niet nieuw.
De Nederlandse taal staat bol van de uitdrukkingen die hier mee te maken hebben, zoals: "Ik heb mijn buik er vol van, het ligt me zwaar op de maag, iets op je lever hebben. pissig zijn, iets gaat me aan mijn hart, de schrik slaat je om het hart, enz.".
Als iemand zijn frustratie niet uit en zich inhoudt, zal hij energieën naar het hoofd toe afknellen. Spieren in het hals- en nekgebied zullen verharden en er kunnen er mogelijk keelproblemen ontstaan.
De mogelijkheden tot behandelen zijn te divers om allemaal op te sommen, maar het gehele scala aan psychische problematiek is te beïnvloeden met acupunctuur.
 
Wetenschappelijk onderzoek omtrent bijvoorbeeld depressie en acupunctuur of angst en acupunctuur toont de effectiviteit aan van acupunctuur ten opzichte van bijvoorbeeld antidepressiva en angstremmers. Zie hiervoor onderstaande links:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18550177
https://iocob.nl/2008/10/ook_acupressuur_werkt_tegen_angst_bij_kinderen/