Bel ons: 0172 - 764 777

Homeopathie

Homeopathie

HOMEOPATHIE

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden. Zo’n 75 % van de bevolking staat positief tegenover homeopathie. Het is een milde en effectieve manier om mensen en dieren te behandelen voor allerlei ziekten en kwalen. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel op lichamelijk -als op psychisch gebied. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan. Homeopathische middelen werken volgens het zogeheten gelijksoortigheidbeginsel of similia-principe: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat dezelfde verschijnselen te genezen. Een homeopathisch middel bestrijdt dus niet de symptomen van een ziekte maar geeft het lichaam “een zetje in de rug” om zichzelf en van binnenuit te genezen. Bijna alle, ook gewone, geneesmiddelen zijn oorspronkelijk afkomstig van planten. Bij reguliere medicijnen haalt de fabrikant de meest werkzame stoffen uit die planten of maakt ze chemisch na. Hierdoor werken die stoffen misschien wel sterker, maar geven ook bijwerkingen.
 
Complexhomeopathie
COMPLEXHOMEOPATHIE Bij de complexhomeopathie worden verschillende homeopathische middelen, die betrekking hebben op hetzelfde orgaan of op dezelfde ziekte, bij elkaar gevoegd. Bij de complexhomeopathie wordt dus niet gekeken naar één b..
Celzouttherapie
CELZOUTTHERAPIE Dr. Schüßler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziekten noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziekten op een tekort aan mineraalzoute..
Werkingsprincipe
WERKINGSPRINCIPE Alle grondstoffen die gebruikt worden voor de bereiding van homeopathische geneesmiddelen, worden zorgvuldig gecontroleerd op identiteit, zuiverheid en kwaliteit. Als een grondstof in een farmacopee voorkomt, moet zij aan de daarin ..