Startpagina | Contactgegevens | Sitemap
U bevindt zich hier: Startpagina » Indicaties » Gewichtsbeheersing

Gewichtsbeheersing (afvallen)

Afvallen

Acupunctuur kan een heel goede ondersteuning bieden aan mensen die op een gezonde manier een juist gewicht willen bereiken.
Allereerst is het van belang dat u in balans bent, dat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid energie die u heeft, goed is. Anders is het niet mogelijk om het resultaat dat u voor ogen heeft te behalen. Eerst wordt er daarom aan gewerkt dat zowel de energieverdeling als de hoeveelheid beschikbare energie in orde is. Dit kan door het inzetten van bijvoorbeeld acupunctuur, kruidenpreparaten, vitaminen of homeopathische middelen en soms een combinatie van dit alles.

Gewichtsreductie en een gezonde leefstijl

Wanneer u in balans bent zullen we starten met het programma
”gewichtsreductie en een gezonde leefstijl”.
Hierbij zullen wij een aantal metingen doen, waaronder bijvoorbeeld: lengte en gewicht en buikomvang. Zo nodig bloeddruk opnemen, een glucose- en/of een totaal cholesterolmeting.

Afhankelijk van uw wensen en datgene wat het best is voor uw lichaam kan er in sommige gevallen met een kant en klaar dieet worden gestart. Meestal echter worden er leefstijladviezen en voedingssuggesties gegeven. Ook zullen er ondersteunende gesprekken plaatsvinden en zal er lichaams- en ooracupunctuur toegepast worden.
Lichaamsacupunctuur stimuleert op milde wijze de spijsvertering en stofwisseling en brengt lichaam en geest in balans, waardoor u minder trek heeft in ongezonde voeding en u afvalt.
Ooracupunctuur en eventueel het plaatsen van kleine verblijfnaaldjes, zijn er met name op gericht om het hongergevoel te verminderen en de verslavingsproblematiek aan te pakken. In de vervolgbehandelingen zullen de oornaaldjes steeds verwisseld worden.

Click here to go to the gallery.