Startpagina | Contactgegevens | Sitemap
U bevindt zich hier: Startpagina » Behandelmethoden » Babymassage

Babymassage

Shantala Baby Massage

De keuze om Shantala Babymassage toe te voegen aan de behandelvormen bij Het Element is omdat dit een leuke aanvulling is op wat wij al doen. Sinds vijf jaar hebben wij ons gespecialiseerd (veel ervaring) met stellen die een zwangerschapswens hebben. Wanneer men dan een heel traject bij ons doorloopt met een positief resultaat, is het voor ons erg leuk om de mensen terug te zien tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld voor een heerlijke zwangerschapsmassage. Om het compleet te maken is het dan nog leuker om ook met de baby te komen voor de cursus Babymassage. Karin heeft 11 jaar met veel plezier bij het consultatiebureau gewerkt en mist soms de leuke contacten met de ouders en de baby’s en peuters. Dus was de keuze logisch, Babymassage! startdatum volgende cursus.

Shantala babymassage is een traditionele massage afkomstig uit India, waar deze vorm van totale lichaamsmassage gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend door de 1e onderwaterbevalling, introduceerde, na een bezoek aan India, deze babymassage in Europa. Hij zag dit als een manier om ons weer bewust te maken van het aanraken in aandacht. Na de geboorte is voor jullie als ouders alles anders. Het masseren van je baby kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook heerlijk voor jezelf. In onze maatschappij van 2 verdieners is de tijd die met het gezin wordt doorgebracht van essentieel belang. Het geven van babymassage kan zorgen voor een rustpunt en werkt dan heel bevestigend voor ouders en kinderen. Bovendien wordt de ontwikkeling van je baby gestimuleerd. De cursus is geschikt voor 1e kinderen, maar ook voor een 2e of 3e baby. Door de drukte van het gezinsleven kan dit misschien juist voor 2e of volgende kinderen een belangrijk moment voor jullie samen zijn.Ook bij adoptie kan babymassage een fijne manier zijn om de binding te stimuleren.

Shantala babymassage is voor iedereen met een baby. Voor onrustige en overgevoelige baby's werkt babymassage rustgevend. Voor ouders is het een manier om hun kindje beter te leren kennen. Het is leuk en ontspannend én een moment voor jou en je baby. Vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden kun je de cursus volgen. Rond de 7-9 maanden gaat je kindje kruipen en wil de wereld ontdekken. Vaak is massage dan, wanneer je kindje hier nog niet aan gewend is, een tijdje moeilijker uit te voeren. Na de geboorte is voor jullie als ouders alles anders. Het masseren van je baby kan je meer zelfvertrouwen geven en je intuïtie ontwikkelen. Het geeft een moment van rust en aandacht voor elkaar. Heerlijk voor je baby, maar ook heerlijk voor jezelf. In onze maatschappij van 2 verdieners is de tijd die met het gezin wordt doorgebracht van essentieel belang. Het geven van babymassage kan zorgen voor een rustpunt en werkt dan heel bevestigend voor ouders en kinderen. Bovendien wordt de ontwikkeling van je baby gestimuleerd. De cursus is geschikt voor 1e kinderen, maar ook bij een 2e of 3e baby. Door de drukte van het gezinsleven kan dit misschien juist bij 2e of volgende kinderen een belangrijk moment voor jullie samen zijn.Ook bij adoptie kan babymassage een fijne manier zijn om de binding te stimuleren.